Groente curry met kip
In deze nieuwe serie geef ik iedere week een nieuw recept. De recepten passen altijd in een gezond en gebalanceerd eetpatroon en in het SuperSlimDieet.
Voor 2 personen
Voorbeeld van gemengde groenten |
400g gemengde groenten naar keuze, zoals kool, wortel, prei, sperciebonen, paprika, courgette,
erwtjes, champignon, taugé ....
Rode of gele currypasta, 1 a 2 eetl. naar smaak
300ml kokosmelk, light
200ml kippenbouillon
2 flinke theelepels maizena, opgelost in een beetje koud water
citroensap
vissaus
1. Verhit de olie in een wok of hapjespan. Als je verse kip gebruikt, roerbak deze 5 minuten. Gebruik je gare kip, dan voeg je die later toe.
2. Voeg de groenten toe en de curry pasta. Roerbak alles totdat het goed vermengd is.
3. Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook de curry zachtjes totdat de groenten en kip gaar zijn.
4. Voeg nu eventueel de gare kip toe en verwarm even door.
5. Bind de curry tot de gewenste dikte met de maizena. Breng eventueel nog op smaak met citroen en vissaus.
6. Serveer met zilvervliesrijst en (volkoren) naanbrood.
Voedingswaarde per persoon (zonder rijst of naan): 325kcal, 33g eiwit, 18g vet, 10g koolhydraten, 3g vezel.
Als je het SuperSlimDieet volgt, neem dan minder dan de helft, bijvoorbeeld 300 gram.
Met dit recept kun je eindeloos variëren, zowel met de groenten als met het bijgerecht. Neem eens meergranenrijst, notenrijst of jasmijnrijst. Ook kun je de rijst achterwege laten, wat meer bouillon toevoegen en de curry als maaltijdsoep eten met volkoren brood. Ook kun je de kip vervangen door hardgekookte eieren (voeg die bij stap 4 toe) of voor witvis (pocheer deze in de hete soep door de vis aan het eind van stap 3 toe te voegen).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten