Jawel de feestdagen staan weer voor de deur! Het begint morgen al met Sinterklaas. Al weken liggen de winkels vol met sint-lekkernijen en daar komen intussen de kerst-lekkernijen ook nog bij.
Hoe hou je het nu vol om niet je winkelwagen vol te gooien met pepernoten, marsepein, kerstkransjes, chocolade figuurtjes en noem maar op!
MOEILIJK!
Ik zal het niet mooier maken dan het is, want het is gewoon heel moeilijk om in deze tijd van het jaar verstandig te blijven en gezond te blijven snoepen en snacken. Het moeilijkste is het als je net een paar weken met het SuperSlimDieet bezig bent. Iedereen ervaart op een gegeven moment een dip in het dieet, waarbij je niet meer zoveel afvalt als de eerste weken, het je moeilijker valt je aan tijden en maaltijden te houden en waardoor je motivatie een aardige klap kan krijgen. De feestdagen maken dit alleen maar erger.
Het enige advies dat ik je kan geven is: BLIJF STERK, BLIJF DOORGAAN en PAK ALTIJD DE DRAAD WEER OP! Ook als je een paar dagen alle goede voornemens over de boeg hebt gegooid, pak de draad gewoon weer op.
Diëten is geen straf, maar ook geen wedloop, je hoeft jezelf voor niemand te bewijzen. Je doet het alleen voor jou, zodat je je goed voelt, je mooie kleren weer aan kunt en gelukkig bent met wie en wat je bent. Niemand verwacht van je dat je een figuur als een foto-model bereikt. Stel jezelf een realistisch doel en blijf daar naar toe werken. Ook als je tijdens de feestdagen een kilootje aankomt: werk het er weer af door meer te wandelen, te fietsen of te sporten. Las balansdagen in na feestdagen, waarbij je meer beweegt en licht en minder eet. Probeer eens één van onderstaande recepten na een dag van feestelijkheden.
Maaltijd kippensoep met groenten:
Voor 2 personen
1 hele kippenpoot, ontveld
1 liter kippenbouillon
1 ui, gesnipperd
2 wortelen, in plakjes
4 stengels bleekselderij in stukjes
1 prei in ringetjes
1 tl tijm
1 laurierblad
10 peperkorrels
1 kopje vermicelli
Bereiding:
- Leg de kippenpoot in de bouillon en voeg alles toe behalve de vermicelli. Breng aan de kook en laat heel zachtjes sudderen totdat de kip gaar is (30-45 minuten).
- Haal de poot uit de bouillon en haal het vlees van het bot. Doe het vlees terug in de soep samen met de vermicelli. Laat nog even sudderen totdat de vermicelli gaar is.
- Eet met volkoren brood.
Pompoensoep anders.
Voor twee personen
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
500 g schoongemaakte pompoen in blokjes
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl paprikapoeder
mespunt kaneel
mespunt witte peper
1/2 liter kippenbouillon
1 el citroenrasp
2 el zure room light
Bereiding
- Verhit de olie in een pan. Bak de uitjes totdat ze glazig zien. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Voeg de specerijen toe en roer goed om.
- Giet de bouillon bij de pompoen en voeg de citroenrasp toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen totdat de pompoen gaar is.
- Maal alles fijn met staafmixer, blender of keukenmachine. Doe alles weer in de pan enverwarm de soep even door.
- Serveer met de zure room.
Pasta met kip en broccoli
per persoon:
50 g volkoren pasta (penne, farfalla, macaroni)
1/2 el olijfolie
50 g kipfilet, in plakjes
200 g broccoli in roosjes
1/2 avocado, geprakt
50 g cottage cheese
zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de pasta beetgaar. Bewaar een beetje kookvocht.
- Bak de kipfilet in de olijfolie bruin en gaar.
- Kook de broccoli beetgaar (dit kan evetentueel ook samen met de pasta)
- Maak een saus van de avocado, cottage cheese en een beetje kookvocht.
- Meng alle ingrediënten door elkaar en verwarm goed door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten