In plaats van een broodmaaltijd past in het SuperSlimDieet een maaltijdsalade. De volgende recepten zijn zo ontwikkeld dat er geen brood bij nodig is om aan alle voedingsstoffen te voldoen en een verzadigd gevoel te krijgen.
Witlofsalade
Voor twee personen
300g krieltjes of aardappel aardappel in blokjes
Citroensap
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
1 appel, klokhuis verwijderd en in stukjes
2 eetlepels rozijnen
50g walnoten, grof gehakt
1 bosuitje
4 struikjes witlof, gewassen en in reepjes
- Kook de krieltjes of aardappel gaar. Maak een dressing van citroensap, olijfolie en mosterd en roer door de warme aardappels. Laat afkoelen.
- Meng de overige ingrediënten door de afgekoelde aardappels en laat een uurtje in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.
Voedingswaarde per persoon: 434 kcal, 8g eiwit, 24g vet,
46g koolhydraten, 12g vezels
Variatie:
In plaats van walnoot, 2 hardgekookte eieren.
In plaats van rozijnen gedroogde granberries
Maaltijdsalade met sperziebonen
Ingrediënten
400 gram sperziebonen, in stukjes
200 gram (kriel)aardappelen, gewassen en evt in kleinere
stukken
2 eieren
40 gram walnoten, grof gehakt
10 sprieten bieslook, in stukjes geknipt
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel (noten)olie
hand rucola
Bereiding
- Kook de aardappelen met de sperziebonen in 10
minuten net gaar.
- Kook de eieren hard.
- Hak de walnoten grof.
- Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng het bieslook erdoor.
- Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
- Was de rucola.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Meng alles door elkaar.
Witte bonen en tonijn salade
Voor 2 personen
1/2 pot (ca 200g) witte bonen , uitgelekt en goed
afgespoeld met koud water
1 blikje (160g) tonijn in water, uitgelekt
1/2 rode paprika, in stukjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 eetl. fijngesneden peterselie
1 eetl. citroensap
1 eetl. olijfolie
Zout en peper naar smaak
- Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Laat de smaken een uurtje intrekken
Voedingswaarde per portie: 335 kcal, 30g eiwit, 15g vet, 20g
koolhydraten, 13g vezel
Bietensalade
Voor 2 personen
300 gram gekookte stevige aardappels, in kleine blokjes
300 g gekookte bietjes, in kleine blikjes
100 g gerookte makreel, schoon en in stukjes
1 appel, bv Elstar, geschild en in kleine blokjes
1 eetlepel citroensap (of naar smaak)
2 bosuitjes, in ringetjes
60 g créme fraiche
Bereiding
- Meng de appel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
- Meng alle andere ingrediënten erdoor.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Laat de salade minstens één uur in de koelkast intrekken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten