zondag 29 januari 2023

Maaltijdsalades


In plaats van een broodmaaltijd past in het SuperSlimDieet een maaltijdsalade. De volgende recepten zijn zo ontwikkeld dat er geen brood bij nodig is om aan alle voedingsstoffen te voldoen en een verzadigd gevoel te krijgen.

Witlofsalade

Voor twee personen

300g krieltjes of aardappel aardappel in blokjes
Citroensap
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
1 appel, klokhuis verwijderd en in stukjes
2 eetlepels rozijnen
50g walnoten, grof gehakt
1 bosuitje
4 struikjes witlof, gewassen en in reepjes

 Bereiding

  • Kook de krieltjes of aardappel gaar. Maak een dressing van citroensap, olijfolie en mosterd en roer door de warme aardappels. Laat afkoelen.
  • Meng de overige ingrediënten door de afgekoelde aardappels en laat een uurtje in de koelkast staan om de smaken goed te laten intrekken.

Voedingswaarde per persoon: 434 kcal, 8g eiwit, 24g vet, 46g koolhydraten, 12g vezels

Variatie:
In plaats van walnoot, 2 hardgekookte eieren.
In plaats van rozijnen gedroogde granberries

Maaltijdsalade met sperziebonen

Ingrediënten

400 gram sperziebonen, in stukjes
200 gram (kriel)aardappelen, gewassen en evt in kleinere stukken
2 eieren
40 gram walnoten, grof gehakt
10 sprieten bieslook, in stukjes geknipt
1 eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 eetlepel (noten)olie
hand rucola

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met de sperziebonen in 10 minuten net gaar.
  2. Kook de eieren hard.
  3. Hak de walnoten grof.
  4. Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng het bieslook erdoor.
  5. Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
  6. Was de rucola.
  7. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  8. Meng alles door  elkaar.
Voedingswaarde: 439 kcal, 19g eiwit, 24g vet, 36g koolhydraten, 14g vezels

Witte bonen en tonijn salade

Voor 2 personen
1/2 pot (ca 200g) witte bonen , uitgelekt en goed afgespoeld met koud water
1 blikje (160g) tonijn in water, uitgelekt
1/2 rode paprika, in stukjes
2 bosuitjes, in ringetjes
1 eetl. fijngesneden peterselie
1 eetl. citroensap
1 eetl. olijfolie
Zout en peper naar smaak

 Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Laat de smaken een uurtje intrekken

Voedingswaarde per portie:  335 kcal, 30g eiwit, 15g vet, 20g koolhydraten, 13g vezel

Bietensalade

Voor 2 personen
300 gram gekookte stevige aardappels, in kleine blokjes
300 g gekookte bietjes, in kleine blikjes
100 g gerookte makreel, schoon en in stukjes
1 appel, bv Elstar, geschild en in kleine blokjes
1 eetlepel citroensap (of naar smaak)
2 bosuitjes, in ringetjes
60 g créme fraiche

Bereiding

  1. Meng de appel met het citroensap om verkleuren te voorkomen.
  2. Meng alle andere ingrediënten erdoor.
  3. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Laat de salade minstens één uur in de koelkast intrekken.
Voedingswaarde: 445 kcal, 16g eiwit, 24g vet, 42g koolhydraten, 11g vezels





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eetgewoontes

Tegenwoordig volgt iedereen vroeger of later wel een dieet. Het leven draait om eten: wat we wel mogen eten, wat we niet mogen eten, hoeveel...