Overnight oats
Per persoon
5 eetlepels havermout
1 eetlepel rozijnen
magere melk
kaneel
honing
1 eetlepel rozijnen
magere melk
kaneel
honing
Bereiding:
- De avond ervoor: Doe de havermout en de rozijnen in een glas, pot of kom. Giet er melk overheentotdat het geheel goed bedekt is. Dek het af en zet in de koelkast.
- 's Ochtends: Haal de havermout uit de koelkast. Roer goed en doe er eventueel meer melk bij om het smeuïger te maken.
- Bestrooi met kaneel en zoet met een beetje honing.
Zo gaat havermout met melk en rozijntjes de koelkast in |
Voedingswaarde basisrecept: 250kcal, 11g eiwit, 2g vet, 46g koolhydraten, 3g vezels
Om je overnight oats nog lekkerder en ook interessanter te maken kies dan een vulling en een topping.
Ideeën voor vullingen die je er 's avonds al door mengt:
In plaats van magere melk kun je eens een andere melk proberen, zoals amandel melk, soja melk of zelfs vruchtensap of water.
Houdt er rekening mee dat iedere vulling en/of topping de voedingswaarde verandert.
- stukjes gedroogd fruit, zoals abrikoos, vijg, pruim of tutti frutti
- 1 eetlepel ongezouten noten, elke soort of gemengd
- 1 eetlepel studentenhaver
- 1 eetlepel zaden, bijvoorbeeld lijnzaad, chia zaad, zonnebloempitten, pompoenpitten of mengsels
- een handje bessen naar keuze
- 1 eetlepel geraspte kokos en een theelepel citroenrasp
- 1 eetlepel cacaopoeder en een half zakje vanille suiker
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 eetlepel jam naar keuze zonder suiker
- 1 eetlepel jam, maar laat dan de honing achterwegen
- fruit, eventueel schoongemaakt, bijvoorbeeld banaan, appel, peer, bosvruchten, ananas, aardbeien, nectarine, abrikoos, eigenlijk kan elke soort fruit.
- 1 eetlepel grofgehakte ongezouten noten
- fruit, zie bij vullingen.
- 1 eetlepel gemengde zaden
- stukjes gedroogd fruit
- specerijen, bijvoorbeeld anijs, koekkruiden, rode fruitpeper
- yoghurt of kwark
- in plaats van honing kies eens agave siroop, vanillesuiker, keukenstroop of appelstroop
Overnight oats met appel en walnoot |
In plaats van magere melk kun je eens een andere melk proberen, zoals amandel melk, soja melk of zelfs vruchtensap of water.
Heb je je havermout liever warm in de ochtend, zet het dan een minuutje in de magnetron op de hoogte stand.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten