donderdag 25 februari 2021

Recept van de week: een verfrissend drankje

 Deze week een gezond drankje: Haverdrank. Je kunt haverdrank in de supermarkt kopen, maar zelf maken is leuker, lekkerder en gezonder. Leuker, omdat het leuk is om iets zelf te maken; Lekkerder, omdat je het naar eigen smaak kan bereiden; Gezonder, omdat het vers is en er geen conserveringsmiddelen en/of smaakstoffen aan te pas komen. 

Havermelk doe je zo:

Voor 1 liter:


40 g havermout
1 liter water

Naar keuze:
kaneel naar smaak
2 eetlepels gecondenseerde melk
1 theelepel vanillesuiker of een paar druppels vanille extract
zoetstof, bijvoorbeeld honing, suiker, bruine suiker, stevia of fruit(sap)

Bereiden:
  1. Week de havermout in 100 ml van de liter water. Laat een half uurtje staan.
  2. Pureer de havermout met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Voeg vervolgens de rest van het water, een smaakje naar keuze en als je wilt wat zoetstof. Mix noch even goed door lekaar.
  3. Zeef de havermelk door een theezeefje en het drankje is klaar voor consumptie.
Voedingswaarde per glas met 1 theelepel suiker: 45 kcal, 1g eiwit, 1g vet, 8g koolhydraten, 1g vezels.
Let wel, de voedingswaarde verschillen als je andere toevoegingen gebruikt. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eetgewoontes

Tegenwoordig volgt iedereen vroeger of later wel een dieet. Het leven draait om eten: wat we wel mogen eten, wat we niet mogen eten, hoeveel...