woensdag 28 april 2021

Recept van deze week: kip met courgette

 


Een heerlijke lichte maaltijd die in 20 minuutjes op tafel staat. 

Pasta met kip en courgette

per persoon

70g volkoren pasta (gekookt 150g)

1/2 eetl olie of bakproduct

100g kipfilet, in blokjes

1/2 kleine ui, kleingesneden

1 teen knoflook, geperst

1/2 courgette, in kleine blokjes

1/2 kopje bouillon

2 eetlepels (30g) kruidenroomkaas light

zout en peper


Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens instructies gaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan, Bak de ui en kipfilet totdat de kip gaat kleuren. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak enkele minuten totdat de courgette zacht begint te worden.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Sudder enkele minuten en roer dan de roomkaas erdoor.
  4. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de pasta.

Voedingswaarde: 424 kcal, 37 g eiwit, 11 g vet, 41 g koolhydraten, 8 g vezels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eetgewoontes

Tegenwoordig volgt iedereen vroeger of later wel een dieet. Het leven draait om eten: wat we wel mogen eten, wat we niet mogen eten, hoeveel...