Dit recept is natuurlijk afgestemd op het SuperSlimDieet en is daarom laag in calorieën. Onder het recept vind je nog een aantal tips om de maaltijd iets rijker te maken.
Pasta met spekjes en courgette:
Voor 2 personen
1 eetlepel olijf olie
1/2 pakje magere spekblokjes
1 kleine ui, gesnipperd
1-2 tenen knoflook, heel fijn gesneden
2 middelgrote courgettes, in kleine blokjes gesneden
2 theelepels bouillonpoeder
1/2 eetlepel basilicumpesto
2 flinke eetlepels creme fraiche light
300 g gekookte pasta naar keuze, schelpjes en spirali zijn het best geschikt
Een kopje kookwater van de pasta
Een hand kerstomaatjes
Bereiding:
Verwarm de olie in een koekenpan. Fruit de ui met de knoflook totdat zet zacht is, maar niet bruin. Voeg
de spekblokjes toe en bak zachtjes totdat de spekblokjes lichtbruin zijn.
de spekblokjes toe en bak zachtjes totdat de spekblokjes lichtbruin zijn.
Voeg de courgette toe en roerbak en paar minuten. Voeg de bouillonpoeder toe en wat kookwater van de pasta toe en laat zachtjes pruttelen.
Als de courgette beetgaar is, haal je de pan van het vuur. Roer de pesto erdoor.
Roer de creme fraiche door de warme pasta. Serveer de pasta met de courgette en verdeel er de kerstomaatjes over.
Voedingswaarde: energie 415 kcal, 16g eiwit, 21g vet, 44g koolhydraten, 3g vezels
Maak het gerecht rijker door er bijvoorbeeld:
- Parmezaanse kaas over te raspen
- Blauwe kaas overheen te brokkelen
- Een handjes gehakte walnoten toe te voegen
- Een handje licht geroosterde pijnboompitjes overheen te strooien
- Een scheutje kookroom ipv bouillon te gebruiken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten