Wat heeft PNG nu te maken met Zwitserse muësli?
In Goroka werkte een Zwitsers stel met twee kleine kinderen als programma managers voor een Zwitserse vrijwilligersorganisatie. Behalve het beste recept voor kaasfondue, was het ook mijn eerste ervaring met het populaire "overnight oats". Alleen noemden de Zwitsers het "Muësli", met de nadruk op de 'e'.
Dit is het oorspronkelijke recept dat ik in 1994 kreeg van Gabi:
Doe 5 eetlepels havermout in een kom, strooi er een handje rozijnen over en doe er zoveel koud water bij dat alles goed onder staat. Dek het kommetje af en zet de nacht in de koelkast. 's Morgens roer je er een paar eetlepels (magere) yoghurt door, rasp er een appel met schil overheen, besprenkel met kaneel en zoet het met een beetje honing.
Zo wordt van oudsher in Zwitserland (in ieder geval waar Gabi vandaan kwam) havermout gegeten.
En tot nu toe is het de lekkerste "overnight oats" die ik gegeten heb!
De gemiddelde voedingswaarde van deze Zwitserse muësli is: 260 kcal, 6 g eiwit, 2 g vet, 53 g koolhydraten, 6 g vezel.
Dit is voor het SuperSlimDieet aan de lichte kant, maar je kunt het aanvullen met bijvoorbeeld een gekookt eitje, of een geroosterd boterhammetje met halvarine, hüttekäse en plakjes tomaat.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten