Heerlijk gekruid en toch licht :-)
Surinaamse
kip
Voor 2 personen
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen gember
versgemalen zwarte peper
200g kipfilet in blokjes
1 eetlepel olie
300g geschilde kruimige aardappelen
300g sperciebonen, schoongemaakt en in stukjes gebroken
1 ui, gesnipperd
Bereiding
1. Meng de koriander, kurkuma, komijn, gember en zwarte peper. Bestrooi de kip met het kruidenmengsel en meng goed.
2. Kook de spercieboontjes beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
3. Kook de aardappels gaar.
4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Roerbak de kip totdat deze gaar en bruin begint te worden. Voeg de ui toe en roerbak een minuutje of 2 mee. Voeg vervolgens de boontjes toe en roerbak totdat alles alles goed doorgewarmd en gaar is.
5. Serveer de kip met de aardappelen.
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen gember
versgemalen zwarte peper
200g kipfilet in blokjes
1 eetlepel olie
300g geschilde kruimige aardappelen
300g sperciebonen, schoongemaakt en in stukjes gebroken
1 ui, gesnipperd
1. Meng de koriander, kurkuma, komijn, gember en zwarte peper. Bestrooi de kip met het kruidenmengsel en meng goed.
2. Kook de spercieboontjes beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
3. Kook de aardappels gaar.
4. Verhit de olie in een grote koekenpan. Roerbak de kip totdat deze gaar en bruin begint te worden. Voeg de ui toe en roerbak een minuutje of 2 mee. Voeg vervolgens de boontjes toe en roerbak totdat alles alles goed doorgewarmd en gaar is.
5. Serveer de kip met de aardappelen.
Voedingswaarde per portie: 350kcal, 29,6g eiwit, 7,6g vet, 37,4g koolhydraten, 7g vezels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten