zaterdag 27 februari 2021

Lekker recept: Surinaamse kip

 Heerlijk gekruid en toch licht :-)

Surinaamse kip
 
Voor 2 personen
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel gemalen gember
versgemalen zwarte peper
200g kipfilet in blokjes
1 eetlepel olie
300g geschilde kruimige aardappelen
300g sperciebonen, schoongemaakt en in stukjes gebroken
1 ui, gesnipperd
 
Bereiding
1.       Meng de koriander, kurkuma, komijn, gember en zwarte peper. Bestrooi de kip met het kruidenmengsel en meng goed.
2.       Kook de spercieboontjes beetgaar. Giet af en spoel af onder koud stromend water.
3.       Kook de aardappels gaar.
4.       Verhit de olie in een grote koekenpan. Roerbak de kip totdat deze gaar en bruin begint te worden. Voeg de ui toe en roerbak een minuutje of 2 mee. Voeg vervolgens de boontjes toe en roerbak totdat alles alles goed doorgewarmd en gaar is.
5.       Serveer de kip met de aardappelen.

Voedingswaarde per portie: 350kcal, 29,6g eiwit, 7,6g vet, 37,4g koolhydraten, 7g vezels.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Eetgewoontes

Tegenwoordig volgt iedereen vroeger of later wel een dieet. Het leven draait om eten: wat we wel mogen eten, wat we niet mogen eten, hoeveel...