Als je hebt besloten om het SuperSlimDieet te gaan volgen of je volgt het al, heb je misschien een beetje hulp nodig om te beginnen of op gang te komen. Het is één ding om de beslissing te nemen, een ander ding om ook daadwerkelijk te beginnen. Dat doe je zo:
Begin meteen. Je hebt de beslissing genomen en je bent nu het meest gemotiveerd. Stel niet uit. Pak pen en papier, je mobiel of je computer en begin meteen met je streefgewicht en doel te bepalen.
Focus op je doel. Bepaal je streefgewicht en zet een tijdstip neer om je doel te bereiken. Werk vanaf nu altijd naar je doel.
Wees reëel. Stel je doel niet te hoog. Het is beter om je uiteindelijke streefgewicht in kleine stapjes te bereiken dan in één grote stap. Hoe dichterbij je doel is, hoe makkelijker om succes te scoren.
Beloon jezelf. Bedenk iets dat niet met eten te maken heeft. Misschien een mooie bos bloemen, een T-shirt of sjaal, een nieuw keukenhulpje....
Houd het niet geheim dat je een dieet volgt. Praat er over en vraag gezinsleden en collega's je te helpen en rekening te houden met je dieet.
Als het mogelijk is begin het dieet samen met iemand anders. Misschien je partner, een ander gezinslid, een collega of een vriend of vriendin. Moedig elkaar aan en praat over wat je wel en niet moeilijk vindt. Ondersteun elkaar!
In principe mag en kan je met het SuperSlimDieet alles eten en drinken, als je de twee hoofdregels in de gaten houdt:
1. De hoeveelheid energie die je met de voeding binnenkrijgt (met andere woorden het aantal calorieën in je maaltijden)
2. De momenten op de dag dat je eet oftewel je eetroutine.
Ook niet-gezonde etenswaren mag je eten, als je er maar weinig van eet. Check het aantal calorieën en bereken hoeveel je kunt nemen.
Als je gewend bent om veel zoetigheden te eten, is het echter het beste om jezelf aan te leren koekjes, snoepjes, dropjes, gebakjes en zoete dranken te laten staan. Het wordt vaak een suikerverslaving genoemd, maar in principe is de suiker zelf niet verslavend, maar de smaak ervan wel. Teveel zoetigheid in je dagelijkse voeding leidt er echter toe dat je voedingsbalans verstoord wordt en je minder of niet afvalt tijdens het dieet. Zoetigheid (suikers) geven je lichaam echter een fijn gevoel en daarom kunnen we echt een bijna onbedwingbare trek hebben in iets zoets. Maar je lichaam kan heel goed zonder veel suiker en het is een kwestie van wennen om niet te snoepen. Als je het een tijdje volhoudt om weinig of niet te snoepen, dan vermindert vanzelf de zin in snoep. De volgende tips helpen je daarbij:
- Neem in plaats van snoep of zoetigheid wat fruit.
- Eet rauwe groenten tussendoor, zoals komkommer, radijs, wortel, paprika, bleekselderij. Hier kun je onbeperkt van eten.
- Drink (koolzuurhoudend) water of fruitwater in plaats van zoete dranken, ook de light versies.
- Neem liever een suikervrij dropje of snoepje.
- Neem een klein stukje van een pure chocoladereep. Cacao geeft hetzelfde fijne gevoel als suiker, maar in pure chocola zit bijna geen suiker.
- Koop geen zoetigheid en snoep. Als je huisgenoten hebt die geen dieet volgen, vraag hun dan je te helpen en niet in jouw bijzijn te snoepen. Leg verder alle zoetigheden uit het zicht, bijvoorbeeld in een dichte doos, op de bovenste plank in de kast, of op een plek waar je zelden of nooit komt.
- Houd je aan de tijden van de maaltijden en tussendoortjes, dat wil zeggen steeds 3 uur tussen maaltijd en tussendoortje en tussendoortje en maaltijd.
- Zorg dat je het meeste energie binnenkrijgt als je ook de meeste energie verbruikt. Ben je superactief in de ochtend, eet dan een stevig ontbijt en een vullend tussendoortje. Ga je 's avonds altijd hardlopen, zorg dan dat je voldoende koolhydraten eet tijdens de avondmaaltijd, zodat je lichaam goed kan presteren.